De Keizerin
Op deze website:
Een voorbeeld van een gratis tarot legging

Sleutelkaart 3 - De Keizerin

beschrijving: een vrij gezette vrouw, waarschijnlijk in verwachting, zit in een vruchtbare tuin. Haar haren zijn door een krans mirte bijeengebonden, de mirte betekent uitstralende energie. Ze draagt een kroon van 12 sterren. De 7 parels rond haar hals hebben betrekking op Venus, ook het hartvormige symbool tegen haar troon heeft op die planeet betrekking, Terwijl de Hogepriesteres de maagdelijke staat symboliseert van het kosmische ' onderbewuste, houdt de Keizerin verband met de productieve activiteiten van het onbewuste nadat het is doordrongen van bepaalde ideeen. Zij is het symbool van vermeerdering via de vrouwelijke weg: groei en vooruitgang in de aardse wereld, algemene vruchtbaarheid, symbool van wat er in het mensenhart leeft.

Betekenis van deze kaart:
huwelijk, materiele welvaart, gezond verstand; vruchtbaarheid voor toekomstige ouders, landbouwers of kunstenaars, In een verkeerde samenhang met andere kaarten: verspilling en overdadige luxe.

omgekeerd: stilstand, een zich afkeren van de levensbronnen. Armoede kan verwoestend werken; kansen op strijd en verwoesting.